Themabijeenkomst over Armoedebeleid 12 september 2018

Voor alle leden van de zeven lokale Adviesraden Wmo/ Sociaal Domein, de Regionale Adviesraad Wmo, bestuursleden en vrijwilligers van de Cliëntenraad Regio Drechtsteden wordt op         12 september 2018 een themabijeenkomst gehouden.

Onderwerp: Armoedebeleid   

Beleid over armoede wordt voor een deel regionaal gemaakt, de mensen waar het om gaat wonen echter in een van de zeven gemeenten in de Drechtsteden. Ook lokaal maken gemeenten armoedebeleid. Het thema is verweven met de Wmo, maar eigenlijk met het hele sociale domein. Voor een deel gaat het immers om dezelfde groepen. Niet zelden hebben mensen financiële problemen, maken ze gebruik van een (of meer) Wmo-maatwerkvoorziening(en) en/of krijgt het gezin jeugdhulp.  

Het doel van avond is informatievoorziening aan en versterking van de samenwerking tussen de Regionale Adviesraad, de lokale adviesraden Wmo/ Sociaal Domein en de Cliëntenraad Regio Drechtsteden. 

Locatie: MFC Maasplein, Maasstraat 30 in  Alblasserdam  

Sprekers:

  • Joost van den Hoek, Hoofd Werk & Inkomen SDD
  • Riet Duykers, voorzitter Platform tegen Armoede Drechtsteden
  • Kees Vos, voorzitter Sun Drechtsteden.

Er is volop gelegenheid om uw vragen te stellen; tevens vindt een paneldiscussie plaats met de drie sprekers.

Meer informatie of aanmelding? Stuur een mail aan het secretariaat van de Regionale Adviesraad Wmo via: regionale-adviesraadwmo@xs4all.nl

Graag aanmelden vóór 7 september 2018. 

Het complete programma treft u hieraan Uitnodiging themabijeenkomst 12-9 armoedebeleid regio Drechtsteden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>